2008. június 26., csütörtök

1. 6. 7. Virtuális tércellák
A különféle téraktivitás függvények, és együttes hatású téraktivitás függvények vizsgálata, valamint a megjelenített metszetek alapján a dolgozat olyan elképzelést alakított ki, amely szerint az univerzum nagyléptékű szerkezete egyfajta sokdimenziós cellaszerkezethez hasonlítható.
Az elképzelés megközelítése érdekében szemléljük ismét két galaxis együttműködés, együttműködését. A galaxisok szűk sávokra fókuszált úgynevezett térfogati divergencia kibocsátásai, hasonlóan viselkednek, mint valami hatalmas világítótornyok fénycsóvái, ugyanakkor hatnak egymásra. A fókuszált térfogati divergencia sugarak egyfajta rácsmintát rajzolnak ki a metszeten, amely a létező valóságban sokdimenziós cella szerkezetként jelenhet meg. E cellák határfelületein építkező és bontó jellegű térrészek illeszkednek egymáshoz, a középrészeken pedig bizonytalan téraktivitás zónák a jellemzők.


A metszet, egyetlen nagyon rövid időpillanatra vonatkozik, a létező valóságban ezek a sávok dinamikusan változnak, hiszen a sugárkibocsátó galaxis együttműködések is változnak, és közben forogva haladó mozgásokat is végeznek. Most gondolatban idézzük fel az olló, és vágópontjának különös jelenségét, és hasonlítsuk össze e galaxis közi anyagáramlások, anyagsugárzások találkozásával. A dolgozat elképzelése szerint, ezek az anyagáramlások változó helyeken találkoznak, és a találkozási pontok mozgása hasonlítható egy különös virtuális olló vágópontjának mozgásához. Az univerzum terében sok galaxis található, ezeknek sokféle együttműködése alakulhat ki, ezek nagyon összetett rácsmintázatokat eredményezhetnek, amelyek rácspontjai virtuális ollók vágópontjaiként szinte felső határ nélküli mozgásminőségeket jeleníthetnek meg. Ezek a gyors mozgások nem, úgynevezett erőkapcsolatok hatására létrejövő parciális anyagáramlások, hanem minőségváltozások egymást követő sorozatai. A térpontok együttműködési képességei változhatnak elképesztően nagy sebességgel, ugyanakkor összehangolt egymáshoz csatolt módon, amelyek azonban ténylegesen létező jelenségek. A tér aktivitás értékei a tér képességét határozzák meg, ami valószínűségi mutatóként meghatározza az esetlegesen ott találkozó rendszerek együttműködési hajlamát. Vegyük észre a tartalmi különbséget a kvantumelméletben használatos úgynevezett állapotfüggvények, és a dolgozat által bevezetett téraktivitás függvények között. A dolgozat közelítésében a térnek nem állapota, hanem képessége van, ez a képesség az anyagcsere kibocsátók viszonyából fakad, és a térpontokhoz nem egy értéket kapcsol. A tér minden parciális szektorának minden pontja, a konkrét rendszer együttműködések szempontjából eltérő pozíciót képvisel, így egyazon térpont téraktivitás értékei a rendszer együttműködések halmazához igazodó értékkészlettel rendelkezik.
A téraktivitások említett nagysebességű, ugyanakkor periodikus, és csatolt változásai a parciális téráramlásokra különös hatással vannak. Ha érzékelni szeretnénk a jelenség tartalmi lényegét, akkor gondolatban idézzük fel a sarki fény jelenségét. Alkalmas léptékválasztás és megjelenítés esetén a virtuális tércellák metszetein ilyen sarki fényhez hasonló jelenségek tűnnek fel.


E metszeteken esetenként, pillangók, máskor delfin fejre emlékeztető alakok jelennek meg, hasonlóan, mint az úgynevezett planetáris ködökben. Példaként a szinte közismert Lófej-köd említhető.
Ha megfelelő léptékválasztás esetén, sok galaxis együttműködés, együttműködését vizsgáljuk, akkor a términtázat kezd egymáshoz hasonló, úgynevezett cellás káoszmintázatokat megjeleníteni. A dolgozat elképzelése szerint ezek a minták azonosíthatók az úgynevezett virtuális tércellákkal, ők alkotják az univerzum egészének nagyléptékű térelemeit, amelyek egymással, csatolt anyagcsere viszonyban együttműködve alkotják a Nagy Egész sokdimenziós virtuális terét. Ez a términtázat nagyon hasonló, egy kritikus önrezgés állapotában lévő rendszer visszaverődő hullámainak interferencia jelenségeihez. Más aspektusból szemlélve, valószínűsíthetően ez egy sokdimenziós fraktál húr rezgésmintázatának kétdimenziós metszete.

Nincsenek megjegyzések: